30 Oktober

Då har man städa klart i lägenheten och ska snart hoppa in i duschen, sen blir de tvn och invänta att älskling ska komma hem :)

Ikväll ska vi inte göra så mycket verkar de som!
Jag är sugen på att fara och bowla eller fara på bio, de beror på vad älskling vill göra.. Sen är de fest i yttertavle så vi lär nog fara dit en sväng ikväll... Ska se idol ikväll hade jag tänkt om inte något kommer ivägen den här gången med!!

Känner hur hon rör sin småfötter i magen, har känt dom hela morgonen, mysmys!
Längtar tills lillen kommer ut.. De är inte så länge kvar nu :)  Tid går väldigt fort :)

De är lite bättre i min arm nu efter sprutan så de är ju tur de! =D

Min bror Frippe kanske kommer till Vännäs ikväll
så jag hoppas man får hinna träffa han också.

Kanske man ska hoppa in i duschen så är de gjort..
Nova börja sparka direkt man startar duschen, lite små roligt..

Ha en bra helg!

                                                             Puss & Kram                                  Min, bara min Jonas <3


29 Oktober

Har just precis stöka undan i köket efter maten. Gjorde mat åt grabbarna som jobbar så hårt och sliter :P
Har följt med dom idag och gjort lite ärenden men nu skulle dom tydligen meka och hålla på så jag orkade inte följa med då!  Robin ska komma hit sen en sväng och hämta cameran. Hade tänkt fara till min lillkusin och vara med henne en stund, men kände mig lite lat för de just nu. Så jag får ta de en annan gång. :)

Igår var jag på MVC och allt gick bara bra.
Vi kände huvudet, fötterna,ryggen de va riktigt mysigt, sen så tog jag vaccinsprutan och den gjorde riktigt ont men nu är en av dom gjorda så de va ju bra har bara en kvar nu.. De var värt de iaf :) 
Mitt blodtryck såg bara bra ut och nova´s hjärtslag var bara bra också, hon har vändt sig så hon har ryggen mot vänster sida :) Hon mår bara bra i magen som tur är :)
Barnmorskan frågade mig när jag låg där och hon skulle höra Nova´s hjärta så frågade hon mig vart jag egentligen kom ifrån, och då sa jag Malå och hon sa de hörs på dig :P Och hon frågade även Jonas var han var ifrån.  Hon va riktigt trevlig hon vi hade igår :) Mina värkar har jag fått svar på nu och de är sammandragningar!!!
Det blir en tidig kväll för mig ikväll verkar de som, somnade vid halv tolv sen kom älskling hem och då va jag småvaken och då var jag vaken till ungefär 03.30 men fick sova ut imorse lite.. Men så kan de vara ibland. Ska ligga framför tvn och bara känna lugnet och bara må !!!

Ska kolla till farmen nu och sen blir de att spela med siss!!!

                                                                        Puss o Kram

28 Oktober

Härligt väder idag ;D

Sitter och väntar på att älskling ska komma hem så vi kan fara till barnmorskan. Blir att mäta magen idag med :)
Sen efter att jag har varit där så ska jag på stan med mamma och syster ett tag sen så ska jag fara på bio med mamma, syster och älskling vi ska se michael jackson filmen, mysmys :)
Jag har haft ett jobb med att få på mig kläderna och framför allt sockarna, min mage börja bli ivägen för att kunna böja sig ner, skorna är också ett problem men de är bara att kämpa ;) Älskling får väl börja hjälpa mig snart!

Varför ska facebook alltid jävlas? :O Man blir rätt arg när man sitter där.
När man rör med musen så följer hela farmen med och så ska de absolut inte vara, sen när man ska skörda så funkar de inte heller som man vill, facebook kan verkligen förstöra ens dag!!

Dags att göra sig redo för att fara till barnmorskan!!


Älskar min familj
ni betyder <33

                                                                        Stina <3 Jonas 
                                                                           Vi föralltid!!


27 Oktober

Värk igen!! Måste nog ta och ringa förlossningen om de fortsätter så här. kan knappt röra mig längre :(
Jag dammsugade och då fick jag värsta värken och nu när jag sitter ner så blir de lite bättre, får väl se underdagen om de blir värre. 
Älskling är och arbet som vanligt, han är bara duktig han! 

Hade tänkt fara på stan idag en sväng men de blev inte så, får ta de imorgon innan jag ska till barnmorskan. 
Sen 16.00 ska jag och Jonas fara på bio med mamma och Maggan :)  Sen så får vi se vad som händer.

Ikväll ska jag umgås med älskling, vi har inte varit med varandra så mycke eftersom
de är annat som ska göras.

Igår kunde jag knappt andas för jag hade en som tryckte och sparkade hela tiden.
Kändes som jag hade varit ute och sprunget någon mil.. Får inte sova på nätterna heller, för magen är i vägen + att hon rör sig mer när Jonas inte håller handen på magen. Men sen när han kommer hem och lägger handen där så blir de lugnt. =)

Min mage rör sig ganska mycke nu, ibland känns de som de är mer än en där inne ;P
Ska fortsätta vara social med mamma nu!


                                                     Älskar min Jonas sjukt mycke <333

                              

 


26 Oktober

Skönt med lov!

Idag ska jag verkligen inte göra nå mycket, mest bara vara hemma och ta de lugnt.
Jag börja bli ännu tröttare av mig så jag skulle kunna sova bort en hel dag. Ska kolla på internet om man hittar sig en jacka man kan ha i vinter, annars kommer jag väl att frysa sönder..
Älskling är ute och gör nå ärenden som vanligt, skönt att få vara ensam ibland också så man verkligen kan få vila.
Igår bakade jag havrerutor med nougat , dom blev jätte goda.
Så imorgon ville Maggan komma och äta kakor och kladdkaka, får väl se hur de blir med den saken. Annars så har jag lova henna att komma och baka dom åt henne :)

Ikväll ska jag bara mysa med älskling, kanske fara och hya en film om man orka fara enda till Ersboda bara för en film, aja får se vad som händer.

Nu ska jag vila en stund har inte fått sova något i natt.
Har mått jätte illa har varit när på att kräkas, sen så har man sprunge på toa hela tiden och sen så har Nova sparkat hela natten så jag har verkligen inte sovit något!! ska passa på nu medan hon är lugn.. 

Gravid vecka 30+3 (Graviditetsvecka 31)

Bebisen
Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.
Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hickaOm din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du
Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.
Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.







Ha ett bra lov! 
                                                    Älskar min Jonas <33
                                                            







25 Oktober

Då va de söndag igen! De går väldigt fort..

Fredag var vi och hämta en bil i Härnösand och kom hem vid 04.00 så de blev sova direkt
vi kom hem!

Lördag, for till Övik en sväng och på kvällen for jag och träffade, farmor, Dennis (farbror) hans tjej och min lillkusin Sanna, medan Jonas var i garaget och meka.
Sannas min när hon fick känna sparkarna, och hon frågade hela tiden hur bebisen såg ut och vars vissa kroppsdelar var och sånt. Sen så frågade hon även när hon skulle komma ut om de var i Juni osv. hon är så söt hon!

Idag så har jag städa upp lite här hemma och nu sitter jag och spelar betapet med mamma och Tommy,
de går inte så värst bra för mig, men men.

Ikväll ska jag bara vara hemma och ta de lugnt, är väldigt trött..
Får väl se om de är något bra på tv ikväll annars så blir de väl att se någon av våra filmer.

Skönt med lov nu :) Sova ska jag verkligen göra om jag inte har någon som sparkas hela tiden ;)

Dags att koncentrera sig på spelet nu :P


22 Oktober

Har just precis kommit hem från en jäkla dryg dag.
Imorse missade jag 07.05 bussen eftersom vi fick slut på bensin så vi satt och vänta på hjälpen, sen så skulle jag försöka hinna med bussen som jag 07.25 men den hann jag inte heller med så då hade jag tänkt ta den som går 07.40 de är en direkt buss men den for direkt vi kom till stan så då va de bara skippa den. Sen så gick de en 08.25 så vi for hem en snabbis och hämta nå saker sen så for vi till stan igen och den bussen hann jag med, men jag hann inte äta något imorse så jag va rätt så hungrig och på jäkla dåligt humör, jag kom till lektionen vid 09.10 tro jag klockan var och jag hade bara en lektion idag så de kändes egentligen lite ovärt att fara till skolan, aja!
Sen när vi äntligen skulle få äta så var de typ rester sen igår och pytt i panna och de smakade skit!! Ser även ut som pytten är 1månad gammal sen så ville jag inte ha kassler och ris för kasslern smakade bara salt så de va ingen höjdare, iaf Sara hittade hår i sin mat så man blev mindre sugen på att fortsätta äta , sen va de nå äckligt på ett glas såg ut som en snorkusa så jag gick och klagade och sa att dom kunde dricka ur de där glaset själv och sen att dom skulle göra bättre mat men dom verka då fan inte bry sig om vad man tycker om maten. Man blir bara less!!
Var en sväng på stan medan jag väntade på bussen och jag hittade en hel del som jag ville ha på Gina så vi får se hur de blir med de senare!
Fick sällskap av Sara och Andre i bussen till stan idag, innan jag och Sara gick till busstationen i vännäs så for vi hem till henne och åt kladdkaka och drack fanta, riktigt gott var de.
Sen så fick hon känna/se sparkarna utan på magen och jag kan lova att hennes min gick inte att låta bli att skratta åt. Hon är söt hon!!

Sitter och väntar på att älskling ska komma hem så jag kan få umgås med han, hoppas han kan göra mig på bättre humör!!! Hade då tänkt att vi skulle ha myskväll med paj och godis framför en film ikväll. 

Imorgon blir de skola och jag hoppas verkligen att den dagen blir bättre, sen är de iaf LOV och de kommer att bli riktigt skönt!! Blir nog stan under lovet hade jag tänkt mig. Har även utvecklingssamtal imorgon och jag hoppas att de kommer att gå bra, bara jag hinner med halv två bussen hem så är de lugnt!!

Igår va jag på bingo med, mamma, Tommy och Maggan inte fan vann vi något
Förutom att mamma vann 500kr på solobingo och de va den jag hjälpte henne med! Så hon hade då bara tur där. synd att de inte va min solobingo. Väntade bara två gånger under hela spelet och de va då de jävligaste, sen så hade vi en tant bervid oss som satt och tuggade med öppen mun och de va rätt störande och inte kan man säga något heller. Jag såg rent på mamma och Maggan hur irriterad dom var och såklart ska jag ju börja skratta mitt i allt. PINSAMT!

Kanske man skulle ta och göra någon nytta här hemma, skulle ha städa upp lite här.
Har inte ens bädda sängen och då är man väldigt lat.

Ses imorgon på skolan!!

Älskar min underbara älskling<333
                                                            
                                                                Puss & Kram                                       


20 Oktober

Just kommit hem från en bra dag. Hade en lektion i morse där de bara var redovisning sen så hade vi hål till lunch sen så for vi och bowla. Jag vann över Mari två av tre gånger, sen så va de hennes tur att vinna. Synd bara att hennes tumme skulle jäklas med henne. Men kul hade vi både på bussen och på bowlingen. Sen så gick jag, Mari och Pawo på stan, jag hittade mig lite saker och så nu är de bara skorna som fattas, vet inte om jag ska köpa dom jag hittade. Får se vad de blir.. 

Jag och älskling ska nog ut och äta idag, 
jag orkar verkligen inte stå framför spisen idag och göra middag.

Ikväll ska jag försöka ha älskling hemma så jag får umgås med han något i veckan.
Har inte varit med han nå mycke alls, min lilla älskling.
Jag tog inte hem nå böcker från skolan, kände verkligen ingen ork till de. Får ta de senare i veckan.

Kanske man ska göra sig klar för att fara och äta nå mat.

Ses imorgon på skolan!

                                                                    Jonas, du är underbar <3
Den här dagen har varit lyckad =D




19 Oktober

Har just precis kommit hem, har varit på skolan sen så for jag till mamma och åt palt sen följde jag med henne och Tommy på bingo, jag vann 2300kr fast jag delade med mamma. Lite lycklig jag blev, jag trodde aldrig att jag skulle få vinna sista slanten. Man har då bara tur ibland :) Ska nog på bingo på onsdag också, de beror på hur mycke läxa jag har att göra.

Hade prov idag, jag skrev på alla frågor så jag hoppas att jag klarade de :)

Imorgon ska klassen fara och bowla så de kommer att bli kul. :P
Inte för att man är bäst på att bowla men ändå, efter de så ska jag fara på stan och köpa skorna, mina järntabletter och en present till Maggan som snart fyller år :)

Dags för sängen snart skulle jag tro, har även lite svenska uppgifter att göra men de får bli imorgon!

God natt på er!


18 Oktober

Håller på att tvätta idag och ska även hinna med att plugga inför provet vi har imorgon!

Igår va vi på REX, vi va inte där så länge för Henke och Martin vill på droskan där de inte va
nå drag alls nästan, mest äldre folk! På REX va de lite trångt på vissa ställen men annars så va de okej. Vi fick fribiljett till nästa helg så då får vi se om vi far dit igen. Vi kom hem rätt tidigt igår, de blev inte som vi hade tänkt de riktigt.  Innan vi for till REX så va vi hemma hos oss och spelade lite biljard, Guitar Hero och hade trevligt, sen kom min bror och skjutsade oss på krogen..

Ikväll ska jag väl fortsätta plugga så jag kan göra provet imorgon,
ska även försöka hinna se lite tv också :)


Gravid vecka 29 (Graviditetsvecka 30)
Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare.
Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.
Du
Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.


Jag och min älskling <33


17 Oktober

God morgon!

Håller på att städa upp här hemma, de dras in så jäkla mycke gräs och nu har jag fått svar på varför också.
De är från våran nya bil som vi va och köpte i gargnäs, han som hade den innan han har typ haft hö i bilen så nu måste jag städa ur den så allt sånt skit försvinner. Ganska less på att de ska bli lika skitigt direkt man har städa!

Igår va jag på stan en sväng med lillebror, fick veta att han hade klarat körkortet, GRATTIS!
Sen så va vi och gick på stan tills Jonas kom och hämtade mig, jag hittade mig tights på Lindex och en cardigan på Gina Tricot och Robin blev mest bara less av att gå på alla tjejaffärer med mig haha. Hittade mycke mer än bara de men då har man ju självklart inte råd med allt, så de va bara att bita i de sura äpplet och gå därifrån, ibland är de farligt att gå på stan :P
Kvällen såg jag på idol med älskling, blev glad av att Camilla åkte ut =D Sen for vi ut och körde men int va de nå mycke folk på stan heller. vars ha alla tagit vägen? :O

Ikväll blir de nog REX för oss och nå vänner, så jag hoppas att de blir kul.
Har då aldrig varit på REX :P Hoppas att vi kan börja vara hos oss så slipper man fixa så jäkla mycke skjuts hit o dit. Får väl se hur de blir.

Nu ska jag iaf fortsätta med de jag höll på med!

Ha en bra kväll!

                                                                          Stina <3 Jonas 
                                                                              Föralltid          
                                                             


15 Oktober

Äntligen hemma från skolan, vilken dryg dag de har varit idag. De va en gubbe som va och pratade i typ 2½timma och less och hungrig var man. Jag och Sara sprang iväg på typ 10minuters rasten och köpte lite godis så vi minskade hungern. Sen fick vi lunch vid elva och man blir då mest bara arg när man står i kön och ska vänta på att kunna få sig en tallrik. Alla ska knuffas och ha sig, jag förstår inte vad som är meningen med de, alla får mat så man behöver inte stå och knuffas och ha sig. Jävla kille som försökte lura mig idag sen efter att jag hade sagt åt han så försökte han smöra för mig genom att ge mig en tallrik men de gick inge bra för han!!

Jag va en sväng på Gina idag och kollade om dom hade nå bra rea och de hade dom :)
Så imorgon ska jag nog förbi och kolla om samma pris är kvar så kanske jag ska köpa den varma cardigan jag såg, blev jätte sugen på den! Ska även höra med pappa om jag kan få pengar till nå varma skor i vinter, får väl se om de går att flörta till sig lite money, de bruka inte vara så stora problem med de :P Måste även köpa järntabletterna imorgon..

Ikväll hade jag tänkt bara ta de lugnt orkade verkligen inte ta med mig nå plugg hem idag.
Får ta hem ihelgen och plugga inför provet som är på Måndag.

Imorgon skola, har bild på morgonen fram till lunch, hoppas läraren kan hjälpa till lite mer den här gången!
Vill bli klar med min bild, så behöver jag inte tänka på den nå mer. Sen efter lunch så är de PA tror jag och då måste jag och Sara börja om på projekt arbetet för liljasdatorer suger, allt som vi hade sparat på datorn har tydligen raderats, kan dom inte inskaffa nya datorer istället för att inskaffa en "skulptur" eller va de nu var.
Aja, får väl se hur morgondagen blir. 

Less och grinig idag, så jag hoppas de blir en bättre dag imorgon. 
Dags att hänga upp tvätten sen blir de tvn för min del och sen middag, jätte hungrig som vanligt, vet inte ens vad man ska göra för middag idag, typsikt.

                                                                     Jonas, du är mitt allt <33
                                            


14 Oktober

I natt har jag verkligen inte sova mycke, vaknade vid tolv och sen vid fyra och då låg jag vaken ett tag hade inget att prata med för Jonas låg och sov så han kunde jag inte väcka, somnade om efter ett tag och nu vaknade jag halv nio av att telefonen ringde, man får då aldrig sova länge när man är ledig!!

Sitter och fikar nu och sen så ska jag göra lite plugg och försöka städa lite här hemma blir nog en storstädning om jag orkar. Skönt att man är ledig idag så man kan göra bort saker som man inte har gjort klart så jag kan lämna in allt imorgon :)

Ikväll har jag ingen aning om vad som händer, blir väll att fortsätta att plugga om man inte är klar med de
eller så blir de bara tvn.

Kolla till min farm och sånt nu sen så är de väll bara att sätta igång med allt annat.

Sara vi ses imorgon på skolan!

                                                        Älskar min underbara Jonas <33


13 Oktober

Har just precis kommit hem. Jag har varit hos tandläkaren idag och jag säger då bara en sak, aldrig mer att
jag är där ensam igen. Dom är ju farliga. Sen så for jag på stan och köpte mig ett par byxor :) Sen for jag till Röbäck och sen 70års kalas, så jag har haft fullt upp idag! Jag fick lite sällskap i bussen av Malin :)

Imorgon har jag inga lektioner så de blir skönt att få vara hemma imorgon också.
Då kanske man skulle ha försökt kolla efter en billig vinterjacka så man inte behöver frysa sönder i vinter.
Ska även försöka göra lite plugg imorgon också!

Ikväll ska jag mysa med älskling har jag bestämt och han har ingen talan om något annat,
ikväll är de jag som bestämmer, har även fått tillbaka min jävla halsbränna, någon som vill ta över den? =D 

Nu ska jag göra fika och sen lägga mig i sängen och se på tv! 


Jag har inga pengar på mobilen så jag kan inte svara på sms,
så ni får ringa om de är något!

12 Oktober

Just precis kommit hem från skolan, sitter och fikar lite!
Har varit en jobbig dag idag, har varit jätte trött blir nog en tidig kväll ikväll. Ska försöka hinna göra klart lite plugg också, känns som man har tusen saker att göra. Har prov nästa vecka i AOS så de kanske är dags att man börjar plugga till de så man kan provet.

Haha Malin va fan kung i matkön idag, alla knuffas och ha sig så att man håller på att ramla.
Malin va en av dom som höll på att ramla och hon skrek på dom och fråga mig inte allt hon skrek till dom för de va ganska mycke. Sen så hade jag två stycken bakom mig som tydligen inte kunde stå stilla så dom knuffade mig nästan hela tiden, så jag vände mig om och sa "kan ni stå stilla?, ni knuffar mig!!" och tyst va i kön efter att jag och Malin hade fått våra utbrott! haha.

Imorgon ska jag till tandläkaren och jag har tandläkarskräck så jag hoppas verkligen
att Jonas kommer att sitta där med mig, jag har inte varit till tandläkaren på jätte länge så de är dags nu känner jag. Bara dom inte tar fram borrfan och den där saken som göra så allt saliv försvinner, min tunga fastnar alltid i den =( Så imorgon kommer inte jag att vara på skolan och vi som har inlämning i svenska och sen så missar jag även naturkunskapen igen..

Kanske man ska kolla till farmen och sen börja med lite plugg! 

                                                                                                  Någon som vill ta över min halsbränna?!
                                                                  
                                                                  Älskar Jonas <3

11 Oktober

Vaknade vid tio av att Jonas telefon ringde och jag kunde inte somna om så de va bara att kliva upp.
Han for iväg och jobbade och jag sitter här och har väldigt tråkigt. Kanske blir en promenad idag, känns som om jag måste röra på mig lite.

Undra om mamma och tommy är påväg hem från Stockholm,
kanske skulle slå dom en pling :)

Igår va vi bjudna på middag hos Jonas familj, jätte god mat och jätte god efterrätt hade dom gjort,
Vi hade jätte trevligt. Jag och Anna la oss i sängen och kollade på våra magar och jag kan förstå att Maria fick sig ett gott skratt när hon såg oss ligga där, såg nog rätt så roligt ut! Två tjockisar som visar magarna och en katt som ligger mellan oss och sover. Sen for vi ut och kollade om de va nå folk ute, men de va bara en bil på bangården, så vi for och körde en sväng på stan sen så for vi hem. Trötter va man också.

Ikväll blir de mys med älskling, hoppas att han kan köpa med nå gott till ikväll.
Jag vill ha godis :)

Imorgon blir de skola, och de blir skola hela den här veckan.
Jag va borta rätt mycke förra veckan för att de va massa saker som man va tvungen att fara på.
Ska försöka få tag i kurt-ivan också så jag vet hur de blir till våren.

Dags att gå och ta hand om tvätten, måste skriva på en massa papper som ska skickas in till
försäkringskassan också, ha någon svenska uppgift kvar att göra också!


Så här mycke snö är de uppe i Malå :P


Min mage :)





Gravid i vecka 28 (graviditetsvecka 29)

Bebisen
Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du
Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


9 Oktober

Håller på att göra mig klar för att fara till Malå! Men jag är typ för tjock för mina kläder så de är alltid ett problem att hitta kläder, de blir oftast samma kläder eftersom man inte kan ha allt i garderoben. Får väl se vad jag hittar för något idag, ska hinna träffa Erika också =D Sjukt länge sen vi sågs, så nu är de faktiskt på tiden att vi träffas igen :) 

Jag va till barnmorskan i Onsdas och allt såg bara bra ut :)
Hon sa att jag kommer nog att få en liten bebis, eftersom att jag är liten själv. Nova va väldigt irriterad när vi skulle lyssna på hjärtat och jag tror hon ha fått de från både mig och Jonas, haha :P
Magen är 26cm, jag väger 61,7kg, hjärtslagen låg kring 158, mitt blodvärde har gått upp till 121 nu så de är ju bra än tidigare, gjorde även urinprov och de såg också bra ut. så allt är bra med mig och Nova :) När hon skulle ta blodprov så va jag tvungen att nypa Jonas i handen eftersom jag hatar långa sprutor. Försökte få henne att ta i fingret iställe men de gick inge bra alls. Fyfan för långa sprutor!! Som de ser ut nu som kommer vi inte kunna gå på "föräldrargruppen" eller vad de nu hette,eftersom de ha blivit något konstigt med de, så vi får se framöver om de ändras! Sen så är de barnmorskan som ska vaccinera oss gravida och de känns skönt, så slipper man krångla med att ta sig dit osv. Men iaf, Nova lever och mår bara bra i magen och hon rör sig hela tiden. Jag tror hon snurrar runt för de mesta i magen ibland kan de vara lite obehagligt eftersom man inte är beredd på de.
Nu Anna har du fått svar på din fråga =D hahaha!!

Idol ikväll med Rebecca hade jag tänkt mig,
vi hejjar inte på samma personer så de lär nog bli spännande de där hur de stämningen kommer att vara
i pappa och Elenas tvrum jag tror våra pojkvänner får sitta mellan oss hahaha. De ska nog gå bra de där.

Nu ska jag ta mig en frukt sen fortsätta att göra mig klar och vänta
på att mina kära bror ska ringa mig. Men han är så SEEEG!!

Hare bra!


                                                          Min, bara min Jonas 
                                                    
Älskar dig oerhört mycke<333 
                                     
 


6 Oktober

Nästan nyss kommit hem, har varit på skolan idag och där gick de inge vidare bra. Det enda som va bra de var att jag klarade provet, men sen så gick allt bara åt fan, jag och Sara har en uppgift tillsammans och Karin tyckte att de blev för mycke inför provet så vi va tvungen att försöka minska ner de vi hade men jag gav iaf upp med de, sen på sista lektion då jag hade FRIA så försvann allt jag hade gjort så jag fick skriva just då jag va klar, så jag skrev om sen så jävlades de igen för de gick inte att spara osv, så Angelica fick ta över de där.
Har även varit till polisen idag så jag fick stressa upp till skolan sen för att jag och Sara skulle hinna äta lunch, så jag va helt slut när jag kom fram, aldrig mer att jag kommer att stressa!!
Sen efter skolan så for jag och älskling och gjorde lite ärenden och sen for vi till Röbäck och jag stannade kvar där medan Jonas och hans pappa for till Sörfors och skulle göra något. Fick mig ett gott skratt på Röbäck iaf så nu känner jag mig på bättre humör :)

Imorgon ska jag fara till MVC och mäta magen och sånt, hopppas att allt ser bra ut som de bruka göra.
Sen så kommer vi nog att lyssna på lillhjärtat också, de är så mysigt. Nova har iaf rört sig hela dagen och vissa sparkar har varit lite obehagliga eftersom man inte är van dom hårda sparkarna än. Ska prata med barnmorskan om mina värkar som jag har nästan varje dag, om de kan vara för att hon växer och trycker samtidigt. De är då verkligen ingen skön värk ska jag säga er!

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på tv en stund och vänta på att Jonas ska komma hem från Holmsund.
Kommer nog att somna innan han är hemma, orkar knappt hålla mig vaken längre på kvällarna hoppas att de blir bättre sen när graviditeten är över!

                          God Natt!!

                                                                 Jonas <333


5 Oktober

Blev hemma idag från skolan eftersom jag inte tog mig till vännäs. Jag hatar vännäsbussarna, att inte vem som helst kan få åka dom de är helt sjukt. Så Jonas fick hämta mig på stan så jag tog mig hem. Jag som hade en viktig tid idag, men tur att den gick att byta till imorgon. Mamma har ringt till Sjöströmsbussar för att se vad som egentligen pågår så dom skulle ringa upp henne senare under dagen. De va väldigt kallt att stå på stan och vänta Fick gå in i ett parkeringshus och vänta men de hjälpte inte så mycke för alla sprang fram och tillbaka så de kom in kyla, sen när jag stod där så öppnades hissen två gånger utan att någon kom ut, så lite orolig blev man :P

Så idag ska jag bara vara hemma och dona på som vanligt, har inget annat för mig. 
Just nu håller jag på att tvätta Jonas arbetsbyxor och jag kan lova att jag säkert att en massa muttrar och skruvar i maskinen :P Ska försöka hinna se en film ockå, så man kan få vila bort sitt illamående!!

Imorgon ska jag träffa min Erika Hedenljung som jag inte har träffa på länge.
Kommer att bli kul :)

Nu ska jag spela lite Farmville, ska även hjälpa mamma med sin Farm.
sen så ska jag fortsätta med städningen inne på toan!


Mamma, du är så söt!!
Loveloo


                                                  Jonas, du är min, bara min älskling
                                                               Loveloo<33

                                            

4 Oktober

Trötter idag efter igår, Vaknade tidigt av att Jonas låg och tittade på mig :P haha.
Klev upp och gjorde lunch och startade tvättmaskinen och stökade undan i köket, sen så gick jag och la mig i sängen och skulle se på tv men somnade istället, vaknade vid halv tre tro jag och då skulle Jonas fara och jobba i Holmsund tror jag de var. Så nu sitter jag här och spelar lite och har tråkigt! De kommer att bli en tidig kväll ikväll har jag tänkt mig. Ska hinna med att se en film med Jonas också :)

Festen igår va trevlig och så ibörjan men sen så börja de bli rätt tråkigt när alla började fara hem
så vi for hem vid tolv/halv ett kanske klockan var, träffade Johanna, Alexandra, Bumbi och hans Johanna och sen massa andra folk. De va då en som pratade på hela tiden och jag blev lite less hängde med riktigt vad hon pratade för hon pratade om olika saker hela tiden och kunde tvär byta samtalsämne också haha.  Men annars så va de rätt trevligt där. Synd bara att alla började fara hem så tidigt. 
haha, de va nå tjejer som skulle dansa igår, dom följde inte musiken utan bara körde på, sen en av dom föll på golvet hela tiden... Dom fick lite rykten om sig om deras beteende och sen va då två andra till tjejer som fick rykten om sitt beteende jag förstår bara inte varför man inte kan sköta sig när man är på fest och hålla sig till en, nä dom ska springa runt och ragga på dom som redan har flickvän/pojkvän man blir bara irriterad. Så de förstörde för en del igår kväll, fast dom visade inte de så mycke eftersom man inte ville ha nå bråk igår eftersom "Edward" fyllde 20år :P 

Som sagt ikväll ska jag se film med min älskling och de blir en tidig kväll hade jag tänkt mig.
Känner mig sliten fast än jag va nykter, helt sjukt.

Nu ska jag fortsätta spela, ses imorgon på skolan! 

                                                Älskar min Jonas sjukt mycke <333


3 Oktober

Sitter här och har vädligt tråkigt, är ensam hemma just nu! Vaknade tidigt imorse, kunde absolut inte sova de kanske var för att jag fick några samtal igår och hörde vad som hade hänt. Så tragiskt!!

Förstår inte varför du orkar, kan du inte vara mogna och visa att du är vuxen?
Varför inte söka hjälp om du blir så där!! Nu får du ju ge dig. Du skämmer ut dig själv och vi andra.
Jag hoppas verkligen att du får den hjälp du behöver där du är! Ingen orkar med de här längre, så varför inte bara vara som normala människor? :O Du måste ju förstå att de blir jobbigt för oss andra också av att du ska hålla på som du gör. Vi har försökt hjälpa dig men du vill ju inte lyssna och få in de man säger. De är synd att du ska vara så där jag tycker att du är nog gammal för att förstå att man inte håller på som du gör.
Så jag hoppas verkligen att de blir bättre, för du själv mår verkligen inte bra av att hålla på så där heller!!  Ta din tid och försök fixa de där nu innan de händer något mer tråkigt!!

Ikväll är de 20års fest som vi tydligen ska fara på, hoppas bara att de är
bra folk där och att de blir roligt :) Hoppas de finns tårta där nå gott borde jag ju få iaf hihi :)

Kanske man ska se klart fimen som jag somnade till, Wallander- Cellisten
de är inte ovanligt att jag somnar till filmer , man blir nå jäkulst trött av att vara gravid.
Ska försöka vila lite så jag orkar med kvällen :P Fast jag är ganska van!


Hare bra! 
 

                                                                     Älskar er,
                                                                ni vet vilka ni är <33

                                        


2 Oktober

Håller på att små plocka lite här hemma medan jag väntar på att köttet ska tina!
De blir kött, potatissallad/pommes och sallad till middag idag.

Jag va på stan idag medan jag väntade på Jonas, jag hittade jätte mycke till Nova :)
Väntar bara på pengar så ska jag köpa till henne! Jag va in på Gina Tricot idag och där hittade jag väldigt mycke också. Men de blir nog inge kap där inte.
Vi har varit förbi på Röbäck också, va ett tag sen jag va dit så de va trevligt att få komma dit och prata av sig lite :) Min kofta kom idag, som jag har vänta på hela veckan! :)

Igår va vi till Luleå och hämtade en bil, den resan va väldigt speciell!
Men vi hade iaf kul på ett sätt, vi kom dit och köpte bilen sen for vi på Dollar Store och Biltema inne på Dollar Store så va de två turkar som följde efter mig, jag skulle gå och kolla på mössor och där började alltihop. Jag hittade en mössa jag ville ha så jag tog med den till korgen, sen då jag kollar bak så ser jag att turkarna följer efter mig så jag tittade på Jonas och han märkte att dom tittade på mig och följde efter mig vart än jag gick och när Jonas tittade på dom så blev de lite mindre tittande, men snacka om obehagligt de där var. Aldrig mer att jag ska gå ensam där!! Dom är ju läskiga/hemska!! Sen så skulle vi hem och efter ca3mil får Luleå så får vi punka på trailern och de va inte så uppskattande, så vi fick koppla av trailern och fara tillbaka till Luleå för att hitta någon som hade ett däck, men sen halvvägs så ser vi att vi nästan inte har nå bensin så vi blev orolig att vi inte skulle ta oss till Luleå, men vi lyckades så de va ju avklarad sen va va vi tvungen att fara in på Biltema och köpa lite saker så vi skulle kunna byta däck på trailern sen efter de så försökte vi hitta ett däck och tillslut så hittade vi så vi körde tillbaka till trailern som stod 3mil bort och de va ett jobb att hitta åt de för de va så mörkt, kändes som vi hade kört förlångt men de hade vi inte tur som var. Sen så bytte vi däck och se va de bara att dra sig hemåt, så gick våran resa till igår.
De jag köpte på Dollar Store var:
Halsduk
Vantar till mig och Nova
Mössa
Tröjor till Nova
Leggings med svarta blommor på.


Ikväll ska vi se idol, sen så ska vi nog ut en sväng som de lät på Jonas!
Vi får väl se vad som händer ikväll.

Nu ska jag lägga mig och se idolavsnittet som jag missade igår,
jag hörde att de va lite pinsamheter där så då måste man se de!


                                                                   Älskar dig Jonas mest <33